Χίος Διακοπές
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Το νησί της Χίου
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Παραλίες
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Διασκέδαση
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Αξιοθέατα
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
 
  

Βροντάδος

Ο Βροντάδος είναι μια παραθαλάσσια πόλη εγκατεστημένη μεταξύ ελαιόδεντρων, κήπων και πολλών καρποφόρων δένδρων και συγκεκριμένα βρίσκεται στα βόρεια των Λιβαδίων (ένα βορειότερο προάστιο του Δήμου Χίου), τέσσερα χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Χίου και στην Ανατολή του βουνού Αίπος. Ο πληθυσμός του είναι 4500 άνθρωποι πολλοί από τους οποίους είναι πολύ καλοί ναυτικοί, έμποροι και επιστήμονες. Στην επανάσταση του 1821 προσέφεραν πολλά στον Ελληνικό Στόλο.
 
Σήμερα, υπάρχουν ακόμη Βρονταδούσοι πλοιοκτήτες που τιμούν το χιώτικο και ελληνικό ναυτικό, με τους εμπορικούς τους στόλους. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Χριστόφορος Κολόμβος επισκέφτηκε το Βροντάδο προκειμένου να μελετήσει τα ναυτικά σχεδιαγράμματα και να πληροφορηθεί από έμπειρους Βρονταδούσους ναυτικούς που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν για το σπουδαίο ταξίδι του για την ανακάλυψη της Αμερικής. 
Στην περιοχή αξίζει να θαυμάσει κανείς τους ανεμόμυλοι που υπάρχουν κι έχουν θέα την παραλία όπως επίσης και το λαογραφικό μουσείο του Φιλοπρόοδου Ομίλου. Στην απώτερη πλευρά του λιμανιού του Βροντάδου βρίσκεται η Πέτρα του Ομήρου, πρόκειται για ένα άβολο φυσικό βράχο όπου ο ποιητής λέγεται ότι δίδαξε.
 
Στο Βροντάδο υπάρχουν τρεις εκκλησίες, μεταξύ των οποίων ο καθεδρικός του Αγίου Γεωργίου, η Παναγία η Ερυθιανή, με το όμορφο βοτσαλωτό προαύλιο της και η εκκλησία του Αγίου Μάρκου. Δύο χιλιόμετρα βόρεια βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας που χτίστηκε το 1887 από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόφορο Σερεμεζή. Κοντά στο Βροντάδο, μόλις βόρεια της πόλης της Χίου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Ισιδώρου, χτισμένη στο σημείο που βρέθηκε η πρώτη εκκλησία της Χίου, τον τρίτο αιώνα. Μωσαϊκά του 7ου αιώνα ανακαλύφθηκαν στην ερειπωμένη εκκλησία και σήμερα μπορεί κανείς να τα δει στο μουσείο.


Also in the area...


Διαμονή, Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα

Χίος - Ξενοδοχεία, Διαμερίσματα - Δωμάτια - Κατοικίες

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων - Μοτοποδηλάτων

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Χωριά

Χίος, Βροντάδος, Ανάβατος, Αυγώνυμα, Καρυές, Συκιάδα, Λαγκάδα, Σιδηρούντα, Κυδιάντα - Αγρελωπός, Παντουκιός

Αξιοθέατα


Παραλίες

Μπέλλα Βίστα, Λιθί, Ελίντα, Τραχήλι, Μετόχι, Τιγάνι, Πραστιά, Μιλιγκάς, Δασκαλόπετρα, Τάγμα, Αφανής Ναύτης, Όρμος Λω

 

Date: Σάββατο, 18 Απριλίου 2009
Isa Mohd, Argentina
Comment:www.tagged.com/dleotaras
-