Χίος Διακοπές
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Το νησί της Χίου
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Παραλίες
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Διασκέδαση
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Αξιοθέατα
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
 
  

Ναυτικό Μουσείο Χίου

Το Ναυτικό Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Χίου και στεγάζεται σε ένα αρχοντικό (19ου αιώνα) που ανήκει στην οικογένεια Αναστασίου και Μαρουκώς Πατέρα.
Το μουσείο διατηρεί δύο ορόφους. Τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί αναπαλαιώσεις τόσο στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου όσο και στο προαύλιο που εξυπηρετούν την έκθεση των αντικειμένων που βρίσκονται σε αυτό. Οι αναπαλαιώσεις αυτές χρηματοδοτήθηκαν από οικογένειες που διαπρέπουν στο χώρο της ναυτιλίας.
Το μουσείο αποτελεί εντυπωσιακό ορόσημο στο κέντρο της πόλης. Το μουσείο αυτό καλύπτει ένα σημαντικό χάσμα της ναυτικής  ιστορίας του νησιού και δείχνει ότι στη διάρκεια των αιώνων οι Χιώτες  απασχολήθηκαν με τη ναυτιλία και με το εμπόριο. 
Πρωταρχικός στόχος του μουσείου είναι να επεξηγήσει αυτή τη σημαντική κοινωνική πλευρά του νησιού συλλέγοντας και ταξινομώντας ιστορικές πληροφορίες που σχετίζονται με τη ναυτιλιακή παράδοση της περιοχής. Το μουσείο επίσης φιλοξενεί μια σειρά από διαλέξεις και συνέδρια με θέμα τη Χίο και τη ναυτιλία σε συνεργασία με άλλα μουσεία του ελληνικού Αρχιπελάγους.
 Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του μουσείου είναι μια μικρή συλλογή του Φιλοπρόδου Ομίλου Βροντάδου  που παρουσιάζει μοντέλα, τμήματα και όργανα πλοίων καθώς και πίνακες  που απεικονίζουν ιστιοφόρα πλοία και ατμόπλοια που φιλοτεχνήθηκαν από τον Βρονταδούση καλλιτέχνη Αριστείδη Γλύκα (1870-1940).
Οι ώρες λειτουργίας του μουσείου είναι: Δευτέρα- Σάββατο 10:00-14:00, Κυριακή κλειστά
Τηλ. +30 22710 44139
Είσοδος: Ελεύθερη