Χίος Διακοπές
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Το νησί της Χίου
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Παραλίες
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Διασκέδαση
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Αξιοθέατα
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
 
  

Καταρράκτης

 
Ο Καταρράκτης είναι ένα παράκτιο χωριό, απόστασης 16 χιλιομέτρων νότια από την πόλη της Χίου, με ένα μικρό και όμορφο λιμάνι με ψαρόβαρκες. Το χωριό έχει μια θαυμάσια παραλία και πολλές ταβέρνες που προσφέρουν φρέσκα ψαρικά και θαλασσινά.  
Στην περιοχή του Καταρράκτη υπάρχει το μοναστήρι της Παναγίας της Ρουχουνιώτισσας καθώς και η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Αργέντη, κτισμένη κατά τα μεσαιωνικά χρόνια.
 
Ο παλαιός Καταρράκτης ήταν κτισμένος 2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά στο εσωτερικό τμήμα. Σήμερα βρίσκεται εγκαταλελειμμένος, αν και έχει αποτελέσει πόλο έλξης και ενδιαφέροντος πολλών ιστορικών για τα καταστρεμμένα μεσαιωνικά σπίτια του, τις βυζαντινές εκκλησίες του αλλά και τον Άγιο Ιωάννη Αργέντη, που είναι η πιο γνωστή από αυτές. Πρόκειται για βασιλική του 14ου αιώνα εντελώς ξανακτισμένη εκτός από το ιματιοφυλάκιο το οποίο διατηρεί καμάρες, κεραμική διακόσμηση και πολύ καλά διατηρημένα ψηφιδωτά. Το ξύλινο εικονοστάσι επίσης θεωρείται καλλιτεχνικής αξίας.


Also in the area...


Διαμονή, Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα

Χίος - Ξενοδοχεία, Διαμερίσματα - Δωμάτια - Κατοικίες

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων - Μοτοποδηλάτων

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Χωριά

Καλλιμασιά, Νεοχώρι, Βασιλειώνικο, Βαβύλοι, Καταρράκτης, Νένητα, Βουνό, Φλάτσια, Κοινή, Θολοποτάμι, Μυρμίγκι, Διδύμες, Παγίδα, Καλαμωτή, Πατρικά, Αρμόλια

Αξιοθέατα

Μεσαίωνας

Παραλίες

Αγία Φωτιά, Άγιος Αιμιλιανός, Βοκαριά, Γρίδια, Άγιος Γιάννης, Λιλικάς, Κώμη, Βίρι