Χίος Διακοπές
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Το νησί της Χίου
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Παραλίες
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Διασκέδαση
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Αξιοθέατα
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
 
  

Άγιοι Απόστολοι

 
Η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων ανήκει στο νησιωτικό οκταγωνικό σύστημα με τρούλο και είναι αντίγραφο του καθολικού της Νέας Μονής. Αποτελεί ένα πολύ καλά διατηρημένο βυζαντινό μνημείο, πλούσια διακοσμημένο εξωτερικά με σχέδια τούβλων. Το εσωτερικό καλύπτεται με τοιχογραφίες που έχουν φτιαχτεί από τον Αντώνιο Δομέστιχο από τη Κρήτη το 1665.  
Μια επιγραφή πάνω από τη κύρια είσοδο της εκκλησίας μας πληροφορεί ότι ο μοναχός Συμεών, ο οποίος αργότερα έγινε ο μητροπολίτης στην επισκοπεία της Χίου, ανήγειρε την εκκλησία από τις βάσεις της το 1564.  Αυτό προφανώς αναφέρεται στην αποκατάσταση του μνημείου αφού τα αρχιτεκτονικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά του οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ανεγέρθηκε στα μέσα του 14ου αιώνα.
Το μνημείο είναι ανοικτό για το κοινό και χρησιμοποιείται για θρησκευτικούς σκοπούς μόνο μια φορά το χρόνο  στις 29 Ιουνίου την ημέρα της εορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.


Also in the area...


Διαμονή, Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα

Χίος - Ξενοδοχεία, Διαμερίσματα - Δωμάτια - Κατοικίες

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων - Μοτοποδηλάτων

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Χωριά

Αρμόλια, Πυργί, Βέσσα, Ελάτα, Λιθί, Ολύμποι, Μεστά

Αξιοθέατα

Προϊστορικοί Χρόνοι
Εμπορειό
Κλασική Εποχή
Ναός Φαναιού Απόλλωνα, Ναός Αθηνάς
Προχριστιανική Εποχή

Παραλίες

Κώμη, Μαύρα Βόλια, Βρουλίδια, Αυλωνιά, Καρίντα, Σαλάγωνας, Αγία Δύναμη, Ποταμοί, Kάτω Φανά, Αποθήκα, Λιμένας Μεστών, Δίδυμα, Μερικούντα, Αγία Ειρήνη, Λιθί, Τραχήλια, Ελίντα