Χίος Διακοπές
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Το νησί της Χίου
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Παραλίες
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Διασκέδαση
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Αξιοθέατα
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
 
  

Αρμόλια
 

Τα Αρμόλια είναι ένα μεσαιωνικό χωριό το οποίο έχει ξαναχτιστεί. Υπάρχουν μερικές αψίδες που έχουν απομείνει πάνω από τους στενούς δρόμους στο κέντρο του χωριού, οι οποίες δίνουν μια ιδέα της πραγματικής του όψης. Υπάρχουν ακόμη ερείπια παλιών σπιτιών, αλλά σε αντιστάθμιση των αλλαγών όλα τα καινούργια σπίτια έχουν κήπους γεμάτους με λουλούδια. Βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Χίου. Οι Αρμολούσοι διατηρούν μια μακρόχρονη παράδοση στην κατασκευή και διακόσμηση κεραμικών όπως στάμνες, βάζα, κανάτες, κούπες, και κύπελλα ώστε να υπάρχει μια θαυμάσια συλλογή τοπικών κεραμικών. Ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει και τον τροχό του αγγειοπλάστη.
 
 
Στην εκκλησία της Παναγίας, τον Άγιο Δημήτριο, δίπλα στην κεντρική εκκλησία του χωριού ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει ένα από τα πιο εντυπωσιακά εικονοστάσια του νησιού, που χρονολογείται το 1744. Μια επίσκεψη στο μοναστήρι του Βρετού το οποίο βρίσκεται ψηλά σ` ένα λόφο πάνω από ο χωριό θα ανταμείψει τον περπατητή. Σ` ένα λόφο επίσης στα δυτικά του χωριού βρίσκεται το βυζαντινό Κάστρο των Απολίχνων. Σ`αυτό οι Γενοβέζοι είχαν εγκαθιδρύσει το διοικητικό αρχοντικό των νότιων Μαστιχοχωρίων και σήμερα αποτελεί αξιοθαύμαστο μεσαιωνικό μνημείο το οποίο διατηρείται ακόμη.
 


Also in the area...


Διαμονή, Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα

Χίος - Ξενοδοχεία, Διαμερίσματα - Δωμάτια - Κατοικίες

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων - Μοτοποδηλάτων

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Χωριά

Αρμόλια, Πυργί, Βέσσα, Ελάτα, Λιθί, Ολύμποι, Μεστά

Αξιοθέατα

Προϊστορικοί Χρόνοι
Εμπορειό
Κλασική Εποχή
Ναός Φαναιού Απόλλωνα, Ναός Αθηνάς
Προχριστιανική Εποχή

Παραλίες

Κώμη, Μαύρα Βόλια, Βρουλίδια, Αυλωνιά, Καρίντα, Σαλάγωνας, Αγία Δύναμη, Ποταμοί, Kάτω Φανά, Αποθήκα, Λιμένας Μεστών, Δίδυμα, Μερικούντα, Αγία Ειρήνη, Λιθί, Τραχήλια, Ελίντα