Χίος Διακοπές
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Το νησί της Χίου
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Παραλίες
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Διασκέδαση
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
Αξιοθέατα
Χίος Τουριστικός Οδηγός, Χίος Ελλάδα
 
  

Κάστρο Απολίχνων

Βορειοδυτικά του χωριού Αρμόλια βρίσκεται το κάστρο Απολίχνων, που χτίστηκε το 1440 από το Γενοβέζο Νικόλαο Μπάνκα Ιουστινιάνη. Το παραπάνω πιστοποιείται από τη λατινική επιγραφή που ήταν στο ανώφλι πάνω από την είσοδο του κάστρου, την οποία χιλιάδες επισκέπτες έχουν αναγνώσει στη διάρκεια των χρόνων. Η επιγραφή περιλαμβάνεται στο παλιό σχολείο του χωριού, στην πλατεία βόρεια του καθεδρικού ναού του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας στα Αρμόλια. Καθώς έχει ασβεστωθεί, ο επισκέπτης μπορεί να διακρίνει μόνο το οικόσημο του Ιουστινιάνη, ένα περικυκλωμένο πύργο στα αριστερά και ένα περικυκλωμένο σταυρό στα δεξιά.

Το κάστρο έχει τραπέζιο σχήμα όπως φαίνεται  από  το σχέδιο του Arnold  Smith. Περιλαμβάνει 62 δωμάτια και περιφράσσεται από προτειχίσματα. Εκτός από τους οχυρωμένους πύργους υπάρχουν επίσης αμυντικοί πύργοι στις επάνω γωνίες. Αντικρίζοντας το μεγάλο Πύργο υπάρχει μια δεξαμενή στην οποία συγκεντρώνεται  το νερό της βροχής από τις σκεπές, εξασφαλίζοντας πόσιμο νερό για τους ανθρώπους που βρίσκονται  στο χωριό. Οι επισκέπτες Thevenot (1656), Piaceza (1688) και  Cornelli (1696) αναφέρονται σε δύο δεξαμενές, ενώ ο Arnold Smith έχει σχεδιάσει μόνο μία. Οι σημαντικοί πύργοι  που βρίσκονται τοποθετημένοι από ακτές της Κώμης  έως τη θάλασσα του χωριού Λιθί επικοινωνούσαν με το Κάστρο.


Also in the area...


Διαμονή, Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα

Χίος - Ξενοδοχεία, Διαμερίσματα - Δωμάτια - Κατοικίες

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων - Μοτοποδηλάτων

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Χωριά

Αρμόλια, Πυργί, Βέσσα, Ελάτα, Λιθί, Ολύμποι, Μεστά

Αξιοθέατα

Προϊστορικοί Χρόνοι
Εμπορειό
Κλασική Εποχή
Ναός Φαναιού Απόλλωνα, Ναός Αθηνάς
Προχριστιανική Εποχή

Παραλίες

Κώμη, Μαύρα Βόλια, Βρουλίδια, Αυλωνιά, Καρίντα, Σαλάγωνας, Αγία Δύναμη, Ποταμοί, Kάτω Φανά, Αποθήκα, Λιμένας Μεστών, Δίδυμα, Μερικούντα, Αγία Ειρήνη, Λιθί, Τραχήλια, Ελίντα